Toimitusjohtajalta

Autamme menestymään muuttuvassa työelämässä

VMP on suomalainen henkilöstöpalveluyritys, joka tarjoaa laajan valikoiman henkilöstövuokrauksen, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen sekä itsensätyöllistämisen palveluita. Henkilöstövuokrauspalveluita me tarjoamme sekä suoraan konserniyritystemme että franchise-ketjun kautta. Franchise-toimintamallin ansiosta meillä on hyvä tuntemus paikallisesta liike-elämästä ja asiakkaistamme sekä laaja toimipisteverkosto.

Työelämä läpikäy juuri nyt suurta murrosta. Nuoren ensimmäinen työsuhde on harvoin se viimeinen, ja yhä useampi uudelleen kouluttautuu uransa aikana uuteen ammattiin. Toisaalta pula osaavasta työvoimasta on haaste koko yhteiskunnalle ja se voi pahimmillaan heittää kapuloita Suomen lupaavasti alkaneen talouskasvun rattaisiin. Me haluamme auttaa ja ymmärtää sekä työnantajia että työntekijöitä muuttuvassa työelämässä. Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme juuri heille räätälöityjä ratkaisuja ja lisäämme näin sekä työnantajien että työntekijöiden tyytyväisyyttä.

VMP toimii rakenteellisesti kasvavilla markkinoilla. Arvioimme, että vuosina 2016–2020 Suomen henkilöstövuokrausala kasvavaa vuosittain noin 10 prosenttia, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen palveluiden noin 4–5 prosenttia ja itsensätyöllistämisen palveluiden noin 15–20 prosenttia. Olemme asemoituneet hyvin pystyäksemme hyödyntämään markkinoiden kasvutekijöitä. Viime vuodet olemme kasvaneet selvästi markkinoita nopeammin – ja kannattavasti.

Haluamme jatkaa kasvuamme, ja yksi strategiamme kulmakivistä on fragmentoituneen henkilöstöpalvelualan konsolidointi. Pyrimme yritysostojen avulla myös laajentamaan palveluvalikoimaamme ja nopeuttamaan uusille toimialoille levittäytymistä. Kasvun lisäksi keskeinen tavoitteemme on palveluvalikoiman edelleen kehittäminen, data-analytiikan hyödyntäminen ja palveluiden kehittäminen jotka vastaavat asiakkaidemme todellisiin työntekijätarpeisiin .

Olemme onnistuneet viime vuosien aikana kasvattamaan VMP:stä yhden Suomen johtavista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Jatkamme päämäärätietoisesti työtämme suomalaisten työelämän kehittämiseksi myös tästä eteenpäin.

Juha Pesola
toimitusjohtaja